Informatie voor

Bedrijven

Het bedrijfsleven op Bonaire is één van de drijvende krachten achter Blue Destination. De Blue Destination Certification is een certificeringssysteem om lokale bedrijven te helpen duurzamer en socialer te ondernemen.

Bedrijfscertificering

Elk bedrijf op Bonaire, groot of klein, kan een actieve rol spelen in verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan milieubewuste keuzes bij de inkoop van producten, het verwerken van afval of het gebruik van water en energie. Ook goed zorgen voor uw personeel, het informeren en bewustmaken van uw klanten of het zorgen voor een veilige en schone omgeving draagt bij aan Bonaire als Blue Destination. 

 

In 2019 werd de ‘Blue Destination Certification’ ontwikkeld. De Blue Destination Certification is een manier om bedrijven te informeren, begeleiden en belonen op hun weg naar een meer duurzame en sociale bedrijfsvoering.

blue_destination_certificerings_award417

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf

Bekijk hier een aantal van de meest genoemde voordelen van bedrijfscertificering.

Wat zijn de criteria?

De Blue Destination Certification kijkt in de breedste zin naar 'goed doen' voor Bonaire.

Hoe werkt het?

Meedoen is eenvoudig. Volg de volgende stappen of neem contact met ons op voor vragen.

blue_destination_sfeer_image_bonaire_11-1

Wat kost het?

De Blue Destination Certification is speciaal ontworpen om betaalbaar en haalbaar te zijn voor bedrijven van elk formaat. De jaarlijkse kosten zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Dit wordt berekend op basis van het aantal personeelsleden (fte’s). Bij bedrijven die accommodatie aanbieden wordt gekeken naar het aantal kamers. Het gaat hier om jaarlijkse abonnementskosten. Er vindt om de twee jaar een audit plaats.

Beginner? Stap in met de Blue Destination Scan

De Blue Destination Scan is een eerste stap naar duurzaam ondernemen. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor kleinere bedrijven die nog geen of weinig kennis hebben van duurzaam ondernemen. Met slechts tien criteria is de Blue Destination Scan een laagdrempelig instrument om te kijken waar uw bedrijf staat en waar ruimte is voor verbetering. Misschien raakt u geïnspireerd om te starten met de volledige Blue Destination Certification. Kijk voor meer informatie over de scan op de website van onze partner Good Travel Guide of neem contact op met de Kamer van Koophandel & Nijverheid Bonaire.

Registreer uw bedrijf

Meld hier uw bedrijf of organisatie direct aan voor de Blue Destination Certification
(en de Virus-Aware Seal). Na registratie neemt de Kamer van Koophandel zo snel mogelijk contact met u op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Wees altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuw gecertificeerde, events en het laatste nieuws.