09 mei 23

De Kamer van Koophandel is ontzettend trots op de nieuwe Blue Destination gecertifieerde bedrijven

De Kamer van Koophandel is ontzettend trots op de nieuwe Blue Destination gecertifieerde bedrijven

De Kamer van Koophandel is ontzettend trots op de nieuwe Blue Destination gecertifieerde bedrijven VIP Diving heeft de maximale vijf sterren binnen weten te halen. VIP Diving was sinds 2020 al gecertificeerd met drie sterren, hetgeen toen het maximaal aantal te behalen sterren was. Sinds 2022 is het Blue Destination certificeringprogramma uitgebreid tot een maximum van 5 sterren. Duurzaamheid is vanaf dag één een belangrijk onderdeel geweest van de visie van VIP Diving, hetgeen zeer op prijs wordt gesteld. VIP Diving is op dit moment de enige duikschool die de maximale vijf sterren van Blue Destination certificering heeft gehaald.

Daarnaast is TCB gecertificeerd met twee sterren. TCB is een van de strategische partners van Blue Destination Certificering en speelt een belangrijke rol in het stimuleren van de sociale-economische ontwikkeling van Bonaire doormiddel van duurzaam toerisme.

De Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata) heeft ook twee sterren van de Blue Destination certificering behaald. Bonhata is door de nationale & eilandoverheid en de Caribbean Hotel & Tourism Association (CHTA) erkend als de officiële hotel- en toerismevereniging van Bonaire. Bonhata is ook een van de strategische partners van Blue Destination Certificering en loopt decennia voorop in de toeristenindustrie van het eiland.

Elk bedrijf op Bonaire, groot of klein, kan een actieve rol spelen in verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan milieubewuste keuzes bij de inkoop van producten, het verwerken van afval, of het gebruik van water. Zorg dragen voor personeel, het informeren en bewustmaken van klanten, of het zorgen voor een veilige en schone omgeving draagt bij aan Bonaire als Blue Destination. De ‘Blue Destination Certification’ is ontwikkeld om bedrijven en organisaties te informeren, begeleiden en belonen op hun weg naar een meer duurzame en sociale bedrijfsvoering. Bonaire als Blue Destination streeft naar de perfecte synergie tussen natuur, cultuur en economie. De natuurlijke hulpbronnen, zoals de oceaan die het eiland omringt, worden zowel beschermd als benut. Bonaire als Blue Destination creëert een unieke identiteit en beleving, die Bonaire onderscheidt van andere Caribische eilanden. Blue Destination draagt uit waar Bonaire voor staat en helpt om bezoekers aan te trekken die deze waarden delen.

De certificering van bedrijven is een gezamenlijk initiatief van de Blue Destination stuurgroep, het Openbaar Lichaam Bonaire en de Good Travel Guide. De Kamer van Koophandel fungeert als de front office voor de certificering en de audit wordt uitgevoerd door Green Destinations als onafhankelijke partij.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Wees altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuw gecertificeerde, events en het laatste nieuws.