30 januari 23

De Kamer van Koophandel is ontzettend trots op de nieuwe Blue Destination gecertifieerde bedrijven

De Kamer van Koophandel is ontzettend trots op de nieuwe Blue Destination gecertifieerde bedrijven

Villa Carina Apartments, Fundashon Mariadal, AB Dive en Greenbikes zijn reeds gecertificeerd in het kader van Blue Destination. Woensdag 25 januari jl. is de Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire samen met gedeputeerde Hennyson Thielman, verantwoordelijk voor economische zaken, BONHATA en TCB langs deze bedrijven geweest om hun Blue Destination certificaten uit te reiken. De Kamer van Koophandel feliciteert de vier genoemde organisaties van harte met het behaalde succes en spreken de hoop uit dat zij een voorbeeld voor andere bedrijven zullen zijn.

Villa Carina Apartments heeft de maximale vijf sterren binnen weten te halen. Dit bijzonder resort in Belnem was sinds 2020 al gecertificeerd met drie sterren, hetgeen toen het maximaal aantal te behalen sterren was. Sinds 2022 is het Blue Destination certificeringprogramma uitgebreid tot een maximum van 5 sterren. Villa Carina Apartments is tot op heden het enige bedrijf dat sindsdien deze maximum van 5 sterren heeft behaald en laat weer duidelijk zien dat het mogelijk is om een steentje bij te dragen voor een duurzame Bonaire. Wanneer je bij Villa Carina Apartments logeert, weet je zeker dat je iets goed doet voor Bonaire.

Daarnaast is Fundashon Mariadal gecertificeerd en wel met vier sterren. Fundashon Mariadal heeft haar bedrijfsvoering duurzaam ingericht. De komende jaren zal Fundashon Mariadal dit blijven doen. Een duurzaam team moet dit gaan implementeren. De certificering van Fundashon Mariadal is een bewijs dat alle soorten bedrijven hun bedrijfsvoering duurzaam kunnen inrichten en op deze wijze een actieve bijdrage kunnen leveren aan Bonaire als Blue Destination.

AB Dive, een afdeling van AB Car Rentals, heeft ook drie sterren van de Blue Destination certificering behaald. Zij onderscheiden zich door te duiken in kleine groepen en willen zo bijdragen aan het behoud van de flora & fauna van Bonaire. Ook hebben ze een eigen energienetwerk op zonenergie en het vullen van de duikflessen gebeurt op duurzame wijze. Greenbikes heeft ook drie sterren behaald en is een vrij nieuwe onderneming op Bonaire. Zij zijn de eerste volledige elektrische scooter-shop op het eiland. Zo dragen zij bij aan schoner vervoer en het verminderen van CO2 uitstoot.

Elk bedrijf op Bonaire, groot of klein, kan een actieve rol spelen in verduurzaming. Denk bijvoorbeeld aan milieubewuste keuzes bij de inkoop van producten, het verwerken van afval, of het gebruik van water. Zorg dragen voor personeel, het informeren en bewustmaken van klanten, of het zorgen voor een veilige en schone omgeving draagt bij aan Bonaire als Blue Destination.De ‘Blue Destination Certification’ is ontwikkeld om bedrijven en organisaties te informeren, begeleiden en belonen op hun weg naar een meer duurzame en sociale bedrijfsvoering.  Bonaire als Blue Destination streeft naar de perfecte synergie tussen natuur, cultuur en economie. De natuurlijke hulpbronnen, zoals de oceaan die het eiland omringt, worden zowel beschermd als benut. Bonaire als Blue Destination creëert een unieke identiteit en beleving, die Bonaire onderscheidt van andere Caribische eilanden. Blue Destination draagt uit waar Bonaire voor staat en helpt om bezoekers aan te trekken die deze waarden delen.

De certificering van bedrijven is een gezamenlijk initiatief van de Blue Destination stuurgroep, het Openbaar Lichaam Bonaire en de Good Travel Guide. De Kamer van Koophandel fungeert als de front office voor de certificering en de audit wordt uitgevoerd door Green Destinations als onafhankelijke partij.

Informatie over de gecertificeerde bedrijven kan op de website www.bluedestination.com worden bekeken. Binnenkort zal de Kamer van Koophandel weer een informatiesessie over Blue Destination Certificering organiseren. Indien u daarin bent geïnteresseerd of andere vragen heeft kunt u een mail sturen naar info@bluedestination.com of neem contact op met de BIS afdeling van de Kamer van Koophandel Bonaire op 717-5595 of per mail bis@kvkbonaire.com

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Wees altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuw gecertificeerde, events en het laatste nieuws.