27 september 22

Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V. ontvangt Blue Destination Certificering

Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V. ontvangt Blue Destination Certificering

Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V. (MCB) heeft een certificaat en award gekregen uit de handen van Gedeputeerde Hennyson Thielman en vertegenwoordigers van de Blue Destination stuurgroep op 22 juli jongstleden. Dit betekent dat MCB in zijn bedrijfsvoering zich bijzonder inzet op het gebied van duurzaamheid en wist hierdoor een totaal van 4 sterren te behalen. Momenteel zijn er in totaal 11 bedrijven die Blue Destination gecertificeerd zijn. Deze bedrijven vormen een voorbeeld en inspiratie voor andere bedrijven op dit gebied. Verder zijn er nog een aantal bedrijven bezig met het certificeringsproces. Deze zullen binnenkort worden aangekondigd.

De certificering van bedrijven is een gezamenlijk initiatief van de Blue Destination stuurgroep, het Openbaar Lichaam Bonaire en de Good Travel Guide. De Kamer van Koophandel fungeert als de front office voor de certificering en de audit wordt uitgevoerd door Good Travel Guide als onafhankelijke partij.

De certificering heeft veel voordelen voor bedrijven, onder andere transparantie. Bedrijven kunnen hun klanten laten zien op welke aspecten ze het goed doen. Gecertificeerde bedrijven gebruiken bijvoorbeeld 19% minder water, 24% minder afval en 10% minder CO2. Dit levert een directe besparing op deze onderdelen op. Gecertificeerde bedrijven krijgen daarnaast betere beoordelingen en ratings van hun klanten. Het levert dus ook meer tevreden gasten en hogere beoordelingen op. Tenslotte worden de bedrijven opgenomen op de website van Blue Destination, Good Travel Guide en binnenkort ook op andere websites (o.a. Sustainable First). Door certificering kan een bedrijf laten zien dat ze voldoen aan de normen van een onafhankelijke certificering voor duurzame bedrijfsvoering.

Het Virus Aware Seal is een “add-on” van de Blue Destination certificering. Deze extra certificering breidt de criteria voor “Health and Safety” verder uit. Het Virus Aware Seal zorgt ervoor dat het bedrijf zich houdt aan alle regels die als gevolg van COVID-19 en andere Health and Safety zaken. Een onafhankelijke auditor heeft ten tijde van de audit vastgesteld dat deze voorzorgsmaatregelen van kracht waren. MCB heeft hiervoor 94% gescoord en is dus ook Virus Aware Seal gecertificeerd. Ook voor deze certificering ontvangen de bedrijven een scorekaart voor de getroffen maatregelen en protocollen van het bedrijf om het risico van virusoverdracht te verminderen.

De scorekaart van de certificeerde bedrijven is verkrijgbaar op www.bluedestination.com, evenals de openbaar toegankelijke scorekaart. De thema’s waarop gescoord wordt zijn: Purchasing and sales, Social well-being & local employment, prevention of exploitation, Health & Safety, Accessibility, Energy & Climate, Waste water, Prevention of pollution & nuisance, ‘Nature, scenery & Green zones’, Cultural Heritage, Public reporting of sustainability. We nodigen u uit om de scorekaart van MCB op de Blue Destination website te bekijken.

MCB wordt gefeliciteerd met deze mijlpaal en fungeert hiermee als een voorbeeld voor andere kantoren die willen bijdragen aan verduurzaming van Bonaire. Alle typen bedrijven, groot of klein kunnen hierin een rol spelen. Bezoek de website van Bonaire Blue Destination voor alle scorekaarten van de gecertificeerde bedrijven. Hier staat ook een indicatie van de kosten per bedrijf. Registratie voor het certificeringstraject is mogelijk via: info@bluedestination.com

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Wees altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuw gecertificeerde, events en het laatste nieuws.