27 september 22

Blue Destination Certificering van bedrijven en organisaties continueer.

Blue Destination Certificering van bedrijven en organisaties continueer.

De Kamer van Koophandel zoekt nieuwe bedrijven en organisaties op Bonaire die een Blue Destination certificering willen verkrijgen. Bedrijven en organisaties spelen een actieve en voorname rol om Bonaire duurzamer, gezonder en veiliger te maken. Donderdag 12 mei jl. vond een bijeenkomst voor de Blue Destination gecertifieerde bedrijven en organisaties plaats georganiseerd door de Kamer van Koophandel Bonaire die namens de organisatie Green Destination bedrijven en organisaties motiveert en begeleidt met het behalen van een Good Travel Program/ Blue Destination certificering. Green Destination hanteert een door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) erkende set van criteria om het duurzame beleid en beheer van bestemmingen en regio’s te meten, monitoren en verbeteren. Deze wereldwijde normen voor duurzaam reizen en toerisme sluiten ook aan op de Sustainable Development Goals (SDG’s). Voor de Blue Destination certificering is specifiek voor Bonaire een aparte set aan criteria toegevoegd. Delfins Beach Resort, Divi Flamingo Resort, VIP Diving, Dive Friends, Sunbelt Realty, Red Palm Village, Villa Carina Apartments, Captain’s Don Habitat, Harbour Village Beach, B&B Kas Chuchubi en Cultural Park Mangazina di Rei zijn al in het bezit van een Blue Destination certificaat. Op dit moment zijn ook andere bedrijven en organisaties met het certificeringtraject bezig. De Kamer van Koophandel Bonaire juicht dit toe en wil graag meer ondernemers en organisaties zien die dit initiatief volgen.

Tijdens de bijeenkomst hebben de bedrijven en organisaties hun ideeën en verwachtingen met elkaar en de Kamer van Koophandel Bonaire gedeeld. Ook hoe de Kamer van Koophandel meer bedrijven en organisaties kan ondersteunen met het behalen van een Blue Destination certificaat is toen besproken. De Kamer van Koophandel neemt deze suggesties mee en is voornemens om Blue Destination certificering actiever te gaan stimuleren zodat meer bedrijven en organisaties kunnen bijdragen aan een duurzamer Bonaire. Op dit moment zijn er ook Blue Destination certificering ’s criteria ontwikkeld voor cafés/restaurants, autoverhuurbedrijven en kantoren beschikbaar. Daarom nodigt de Kamer van Koophandel Bonaire ook deze sectoren uit om contact op te nemen met de Kamer van Koophandel Bonaire om dit traject te starten.

Meer informatie over de voordelen van Blue Destination certificering is beschikbaar op www.bluedestination.com of op de facebook van Bonaire Blue Destination. Bedrijven of organisaties kunnen zich aanmelden voor de Blue Destination Certificering bij de Kamer van Koophandel Bonaire op nummer 717-5595 of mailen naar bis@kvkbonaire.com

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Wees altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuw gecertificeerde, events en het laatste nieuws.